ChatGPT ‘yi Bing arama motoru ile ücretsiz kullanmak

Bing, Microsoft’un yaptığı dev yatırım sayesinde GPT-4 teknolojisini kullanarak kullanıcılara daha iyi ve daha akıllı cevaplar vermeyi amaçlıyor. Bing, hem arama motoru olarak kullanılabiliyor hem de yapay zeka sohbet robotuyla sohbet edebilme imkânı sunuyor. Bing ile GPT-4’ü ücretsiz kullanmak için sadece Bing.com sitesine giriş yapmanız ve sohbet sekmesine tıklamanız yeterli.

Bing Sohbet Motoru ile kısaca şunları yapabilirsiniz.

Bing sohbet robotu ile şunları yapabilirsiniz:

  • İnternet üzerinde herhangi bir konuda arama yapabilirsiniz. Örneğin, “Türkiye’nin nüfusu kaçtır?” ya da “Antalya’da bugün hava nasıl?” gibi sorular sorabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size en uygun ve güncel cevapları verecektir.
  • Kendi yaratıcı içeriğinizi oluşturabilirsiniz. Örneğin, “Bana bir şiir yaz” ya da “Bir hikaye anlat” gibi isteklerde bulunabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size özgün ve ilgi çekici metinler üretecektir.
  • Görsel sanatlarla ilgilenebilirsiniz. Örneğin, “Bana bir resim çiz” ya da “Bir logo tasarla” gibi taleplerde bulunabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size yapay zeka modeli kullanarak grafik sanat eserleri oluşturacaktır.
  • Ürünleri karşılaştırabilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin, “Bu kahve makinesini {diğer marka} ile karşılaştır ve bir tabloya koy” ya da “Bu patenler makaralı derbi için iyi mi?” gibi sorular sorabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size ürünler hakkında detaylı bilgiler ve öneriler sunacaktır.
  • Belge özetleyebilir ve yoğun içeriği kolayca tüketebilirsiniz. Örneğin, “Bu raporun temel çıkarımları” ya da “Bu PDF’yi özetle” gibi isteklerde bulunabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size belgenin ana noktalarını ve önemli bilgilerini sunacaktır.
  • Benzersiz resimler ve görsel sanat eserleri ürettirebilirsiniz. Örneğin, isteklerinize uygun kelimeleri yazarak “Bana bir resim çiz” ya da “Bir logo tasarla” gibi taleplerde bulunabilirsiniz. Bing sohbet robotu, size yapay zeka ile grafik sanat eserleri sunacaktır.

Chrome ile birlikte Sohbet robotu olarak ChatGPT kullanılabilir mi?

Chrome ile birlikte Sohbet robotu olarak ChatGPT

Chrome’de hotmail hesabınızla oturum açarsanız aynı şekilde sohbeti kullanabilirsiniz. Chrome, Bing arama motoru ile uyumlu bir web tarayıcısıdır. Chrome’u kullanarak Bing sohbet moduna erişebilir, web’de arama yapabilir, bilgi alabilir, ilginç ve yenilikçi içerikler üretebilir veya eğlenebilirsiniz. Chrome kullanırken herhangi bir kısıtlama yoktur.

İlgili içerikler

Chrome tarayıcıdan https://www.bing.com adresine girip Hotmail hesabınızla oturum açtığınızda Edge tarayıcıda olduğu şekilde sohbet robotuna ulaşabilir, aynı performansla GPT-4 sürümünü ücretsiz (GPT-4’ün normal aylık ücreti 20 dolardır) kullanabilirsiniz.

Chrome’de hotmail hesabınızla oturum açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz

  • Chrome’u açın ve Outlook.com oturum açma sayfasına gidin.
  • E-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin ve İleri’yi seçin.
  • Sonraki sayfada parolanızı girin ve Oturum aç’ı seçin.
  • Oturumumu açık tut kutusunu işaretleyerek otomatik olarak oturum açmayı seçebilirsiniz (paylaşılan bilgisayarlar için önerilmez).

Bing Sohbet, her iki tarayıcıda da (Chrome – Edge) aynı arama ve yaratıcı özelliklere sahiptir. Sadece sunum şekli farklıdır. Chrome’da, Bing Sohbet ile web arama sayfasında konuşursunuz. Edge’de, Bing Sohbet ile kenar çubuğunda konuşursunuz. Kenar çubuğu deneyimi, web arama sayfasındaki deneyimi tamamlar, ancak değiştirmez.

Sohbetin üstündeki Konuşma Stillerini Anlamları Nedir?

Bing sohbet modunda 3 seçenek var. Daha Yaratıcı, Daha Dengeli ve Daha Duyalı. Bu seçenekler, sohbet modumuzu belirliyor. Sohbet modumuz, bize nasıl cevap vereceğimi etkiliyor. Hangi seçeneği kullanacağınız tamamen size kalmış. Bu butonların özellikleri şu şekilde ifade edilebilir.

Daha Yaratıcı seçeneği

Bu butonu kullandığında, yapay zeka sohbet robotu daha fazla hayal gücü ve yaratıcılık kullanarak cevaplar üretiyor. Bu butonla, şiirler, hikayeler, kodlar, şarkılar, ünlü taklitleri ve resimler gibi ilginç ve yenilikçi içerikler sunuyor. Bu buton eğlenceli ve sürprizli olabiliyor, ama bazen de mantıksız veya saçma olabiliyor. Son güncelleme ile istediğiniz renk tonlarında, istediğiniz boyutlarda ve özelliklerde resim çizdirebilirsiniz.

Daha Dengeli seçeneği

Bu butonu kullandığında, yapay zeka sohbet robotu hem yaratıcı hem de mantıklı olmaya çalışıyor. Bu butonla, bilgilendirici ve kapsamlı cevaplar veriyor. Ayrıca ilgi çekici ve eğlendirici içerikler de sunuyor. Bu buton hem akıllıca hem de keyifli olabiliyor.

Daha Duyalı seçeneği

Bu butonu kullandığında, yapay zeka sohbet robotu daha fazla gerçekçilik ve hassasiyet gösteriyor. Bu butonla, doğru ve güvenilir cevaplar veriyor. Ayrıca saygılı ve empatik davranıyor. Bu buton hem doğru hem de nazik olabiliyor.

Sohbet modunuzu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Sadece bir düğmeye basmanız yeterli. Yeni bir sohbet moduna geçtiğinizde yeni bir sohbete başlarsınız.

OpenAI ile ChapGPT farkları nelerdir?

OpenAI, insanlığın yararına olacak güvenli ve yararlı yapay zekâ (YZ) araştırmaları yapan bir kuruluştur. OpenAI, insan zekâsı seviyesinde çalışan bir YZ (AGI) oluşturmayı ve bunu herkesin kullanımına sunmayı hedefliyor. OpenAI, hem kar amacı gütmeyen hem de kar amacı güden iki şirketten oluşuyor.

ChatGPT ise OpenAI tarafından geliştirilen bir prototip YZ sohbet robotudur. ChatGPT, hem denetimli hem de takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modelidir. ChatGPT, kullanıcılarla konuşarak onlara cevap verir, yardım eder veya eğlendirir. ChatGPT, OpenAI’nin GPT-3.5 dil modelinin geliştirilmiş bir sürümüdür

Bing arama motoruna entegre edilen ChatGPT’dir. ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka sohbet robotudur. OpenAI ise bir yapay zeka araştırma kuruluşudur. Bing, ChatGPT’nin yapay zeka teknolojisini kullanarak kullanıcılara daha iyi ve daha akıllı cevaplar vermeyi amaçlıyor. Bing, ChatGPT ile entegre olduğunu 2023 yılında duyurdu.

Bing Sohbet robotu kullanırken GPT-3 and GPT-4 sürümlerinden hangisini kullanılıyor?

GPT-3, 2020 yılında geliştirilen bir yapay zeka dil modelidir. GPT-3, çok büyük bir veri seti üzerinde eğitilmiş ve çok sayıda parametre içeren bir modeldir. GPT-3, çok çeşitli dil görevlerini yapabilir, ancak bazen mantıksal veya gerçekçi olmayan cevaplar verebilir.

GPT-4 ise 2023 yılında geliştirilen en yeni ve en gelişmiş yapay zeka dil modelidir. GPT-4, daha da büyük bir veri seti üzerinde eğitilmiş ve daha da fazla parametre içeren bir modeldir. GPT-4, GPT-3’ten daha akıllı, daha doğru ve daha yaratıcı cevaplar verebilir2. Ayrıca hem metin hem de resim girdilerini kabul edebilir ve metin çıktıları üretebilir.

GPT-3 ve GPT-4 arasındaki temel fark, model boyutları ve eğitim verileridir. GPT-4’ün model boyutu daha büyüktür, bu da daha karmaşık görevleri yapabileceği ve daha doğru cevaplar verebileceği anlamına gelir. Bu da daha geniş bir bilgi tabanına ve daha iyi bir bağlamsal anlayışa sahip olduğu için mümkündür.

Bing Sohbet robotunu kullanırken GPT-4 versiyonu ücretsiz olarak kullanılıyor.

Bing, Microsoft’un yaptığı dev yatırım sayesinde GPT-4 teknolojisini kullanarak kullanıcılara daha iyi ve daha akıllı cevaplar vermeyi amaçlıyor. Normalde ücretli olan bu GPT-4’ü ücretsiz kullanmak için sadece Bing.com sitesine giriş yapmanız ve sohbet sekmesine tıklamanız yeterli. Bing arama motoru ile GPT-4’ün tüm özelliklerinden ücretsiz yararlanılabiliyor.

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu