Konuşma Kuralları

Diyalog yani konuşma kuralları öğrenilmesi gereken gerçek bir sanattır. Tüm eski zamanlardaki durum buydu ve bugüne kadar değişmedi. Böyle bir beceride ustalaşan bir kişi, çok sevilen bir muhatap haline gelen, kendisi için birçok yeni kapı açar.

Konuşma Kuralları

Sözlü iletişim bilimini anlamak için birkaç temel aşamada ustalaşmak önemlidir.

Dinleme yeteneği: Herkes sahip değil, çünkü bir kişi yalnızca kendi sesini gerçekten duymaya meyillidir. Tüm dikkatinizi muhataplara ve ayrıca ondan alınan bilgilerin analizine vermeyi öğrenmeniz gerekir.

Tekrar sorma korkusunun üstesinden gelmek: Genellikle bir cümle ayrıştırmak için ilk kez ortaya çıkmaz olur. Anlaşılmaz bir kelimeyi netleştirmek için tereddüt etmeye gerek yok, çünkü bu sadece utanç verici durumlardan kaçınmaya yardımcı olmaz, aynı zamanda kişinin konuşmasının da önemli olduğunu gösterir.

İlgili içerikler

Yüz İfadeleri: Kaşlarla, gülümsemelerle, baş sallamalarla “oynamak” – bunların tümü bilinçaltı bir seviyede konuşmaya ilgiyi gösterir.

Duraklama: Sadece kendi sıkıcı monotonluğunu ortadan kaldırmak uğruna değil, muhataplara bilgileri özümsemek veya bir tür ipucu eklemek için bir fırsat vermek için kendi konuşmaları sırasında gereklidirler.

Nezaket: Kendini en iyi şekilde göstermek, yetişmeyi ve okuryazarlığı göstermek isteyen, kibarlığı unutmamalıdır. Nezaketsizlik, müstehcen ifadeler ve “parazit kelimeler”, özellikle bir yabancıyla iletişim kurarken mümkün olduğunca dışlanmalıdır.

Küçük Konuşma

Küçük bir konuşma yapmayı öğrenmek kimseyi engellemez. Karşı taraf henüz “yüksek” seviyede konuşmanız gereken bir durumda olmasa bile. Bu en beklenmedik anda olabilir ve “yüksek toplum” temsilcisinin ilgisini çekme kabiliyeti fayda sağlar.

Küçük bir hatırlatma var.

  1. Konuşma görgü kuralları burada çok önemlidir. Özel bir kültürün hüküm sürdüğü yerlerde günlük düzeyde iletişime izin verilmez. Gelecekteki muhataplar, kural olarak kendilerini birbirleriyle tanıştırır, kendilerini tam ad olarak adlandırır ve kendileriyle ilgili bazı gerçekleri gösterir.
  2. İsim ve patronim, konuşmacıların konuşma sırasında birbirlerine dönmeleri için telaffuz edilir. Bir kişinin bunu hemen hatırlamadığına dikkat çekmek, ona dikkatlice hatırlatabilir.
  3. Kelimeler görüntünün sadece yarısıdır, eylemler daha az önemli değildir. Rahat bir duruş alarak açık kalmak gerekir. Avuçlarınızı geçmeniz, burnunuzu ve boynunuzu çizmeniz önerilmez. Tüm bu hareketler muhataplara gerginlik ve küçük bir derece açıklık hakkında bilgi verecektir.
  4. Tartışma için en iyi konu, tanıştığınız zaman bilinen gerçeklerden biri. Görgü kurallarına göre, her ikisine de tam olarak ilginç gelen bir şey uygundur. Dikkatli olmakta fayda var – tartışmalı konular bir kavgaya yol açabilir.

Ek Ipuçları
Daha önce bilinmeyen bir kişiyle yapılan bir konuşmada, çok fazla banal konu başlatılmamalıdır. Muhatapların ilgilendiği şeyleri dikkatlice anlamaya çalışmak önemlidir, böylece kendisi hakkında konuşabilir. Bir sohbeti gözlemlemek, konuşmalara dikkat etmek, bilgi derecesi ve ilgi sayıları hakkında kişisel sonuçlar – bunların hepsi bir insanı anlamaya ve iletişim için bir konu belirlemeye yardımcı olacaktır.

Yalnızca olumlu duyguları geride bırakmak istiyorsanız, tüm konuşma sürecine nasıl zevk vereceğinizi öğrenmeniz gerekir. Bunu yapmak için, bir şekilde seçilen konuyla ilgili kişisel bir ilginç öykünün avantajını kullanın, anlattı ve muhatapların şu anki görüşünü tanıdı.

Yetenekli cümle kurguları, kendi düşüncelerinin güzel formülasyonları, düzgünlüğü ve konuşmanın netliği – bu olmadan yapıcı, eğlenceli bir diyalog yürütmek neredeyse imkansızdır. İşin her yönü, örneğin işyerinde iletişimin etkinliğinin arttırılmasına katkıda bulunacaktır. Olayları kendiniz organize ederken ve gerçekleştirirken bu beceriler olmadan yapamazsınız.

Hoş Iletişimin Sırları

Yabancılar için iyi bir konuşmacı olmak göründüğü kadar zor değildir. Sadece birkaç kuralı hatırlamanız gerekiyor:

  • Bir konuşma sırasında bir kişiyle göz teması, devam eden diyaloğun önemini ve ona olan ilgisini gösterecektir;
  • bir gülümseme bile olumlu duygular verebilir ve rahatlamaya katkıda bulunabilir;
  • Bir konuşmayı sürdürmek: Taraflardan birinin konuşmasının konusu ilgisiz olsa bile, diyalog bir süre devam etmelidir – kibar olmayı unutma;
  • yükseltilmiş bir tonun iyi izlenimlere yol açma olasılığı yoktur, ancak “yüksek bir fısıltı” ile konuşmamak daha iyidir;
  • Bir kişinin adının iletişimde kullanılması, onu bilinçli bir seviyede psikolojik olarak olumlu etkileyecektir;
  • Konuşmacıyı konuşması sırasında sadece şans eseri kesmek mümkündür, hiçbir şekilde bilerek, aksi halde bu olumsuz bir iz bırakacaktır;
  • kendi görüşlerini doğru bir şekilde ancak belirli bir ifadeyi tamamladıktan sonra ifade etmek;
  • Hiç kimse bu karakter özelliğini sevmediğinden, mümkün olduğu kadar çabuk övünme alışkanlığından kurtulmanız önerilir;
  • hakarete dönüşmediği zaman herkesin kendi düşüncesi vardır.

Sadelik, Keyifli İletişimin Anahtarıdır

Belirli bir kişiyle konuştuktan sonra kendinizi çok rahatsız hissedersiniz. Bunlardan biri olmamak için, sadece bazı şeyleri hatırlayın.

  • Asıl mesele, şartlar ne olursa olsun kendiniz olmak. Kendine saygı duymayı inkar edemezsin.
  • Muhatap açıkça herhangi bir soru için tavsiye isterse, aklınıza gelen ilk cümleyi yanıtlamamalısınız. Durumu iyi düşünmek ve yardım sağlamanın mümkün olup olmadığına karar vermek için biraz zaman harcamak daha iyidir. Eğer orada değilse, hemen kişiyi bulmasına izin verin, çünkü bu durumda sadece dikkat ve samimiyet için minnettar olacaktır.
  • Sürekli kendini başkalarının üstünde tutmak, kişi böyle bir üstünlüğe sahip olsa bile, iyi bir şeyi başaramaz. Ellerinden geldiğince yakın ve ihtiyacı olanlara yardım sağlamak çok daha keyifli, o zaman insanlar size ulaşacaktır.
  • Sinir bozucu ve nahoş bir insanla diyalog yapmaktan bıkmak konusunda yanlış bir şey yoktur. Bu durumda, bunu doğrudan söylemek, ikiyüzlü olmamak için daha iyidir.
Sadelik, herkesin sahip olabileceği bir zihin halidir, sadece kalbin nezaketini gizleyen “maskeyi” kaldırır.

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu