Klonlama İşi Abartılıyor mu? Mamutlar Aramıza Dönebilir

Bugüne kadar sadece yaşayan hücrelerden klonlama gerçekleştiren bilimadamları, şimdi de nesli tükenmiş hayvanları tekrar dünyaya döndürmek için kolları sıvadı.

Japon bilimadamlarının 16 yıl boyunca buz dolabında saklanan donmuş bir farenin DNA’sından başka bir fare daha kopyalanması, mamutlar için de umut ışığı oldu.

Buz kristallerinin DNA’ya zarar vermesi yüzünden donmuş hücreden klonlamanın zor gerçekleştirildiğini, ancak imkansız olmadığını savunan Japon bilimadamları, Rusya’da donmuş bir halde bulunan bebek mamut yavrusu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bilimsel ‘National Academy of Sciences’ dergisinde yayımlanan ve araştırmacı Teruhiko Wakayama’nın kaleme aldığı makalede “Fare ile yaptığımız denemelerden sonra donmuş hücreleri kopyalayabileceğimiz gördük. Bu teknik, nesli tükenmiş hayvanların yeniden doğuşu için de kullanılabilir” dedi.

Fil familyasının nesli tükenmiş cinsi olan mamutlar, 4,5 metre boy ve 8 ton ağırlığa kadar varabiliyor. Derisi ve 4 uzun dişi tüylü olan mamutlar en son M.Ö. 1700 yıllarında görüldü.

TiTaNiC

İnternet ortamında hobi amaçlı yayınladığı içeriklerle kullanıcılara doğru bilgilere ulaştırmayı ve eğlendirmeyi hedeflemektedir...

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu