Evde nasıl perçem kesebiliriz?

Soru-CevapKategori: Sağlık ve GüzellikEvde nasıl perçem kesebiliriz?
dortyaprakliyonca Staff sordu 3 yıl önce

1 Cevap
cozum-merkezi Staff cevapladı 3 yıl önce
Kâkül modeline karar verirken ilk düşünmeniz gereken hangi kalınlıkta bir kâkül istediğinizdir. Kâkülünüzün kalınlığını 1-3 parmak kalınlığı arasında olması gerekir. Ama genel olarak en güzel kâkül modelleri iki parmak kalınlığındaki kâkül modellerinde kendini gösterir. Kâkülünüzü keserken ayırdığınız iki parmak kalınlığındaki saçın hizasında bir taç varmış gibi düşünün. Böylece yanlarınızdaki saçları da kâkül kesiminin içine koyabilirsiniz.
 
Ayrılmış olan kâküllerinizi kesmek üzereyken dikkat etmeniz gereken en önemli şey makası asla kaşlarınızın üzerinden kullanmamanız gerektiğidir. Zira kaşınızın üzerinden kâkül keserseniz gerçekten bir kâkül faciasına sebep olabilirsiniz.
 
Kâkülünüzün nerde durmasını istiyorsanız o noktadan dört santim yani ortalama üç parmak kadar aşağıdan kesin. Çünkü saç dipleriniz kuruyunca saçlarınız yukarı kalkacaktır yani kâkülleriniz kısalacaktır.
 
Bunun yanında kahkül kesiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı, kâkül keserken makas darbesini bir defa atarak kahkülü kesmeniz gerektiğidir.

Cevabınız

10
+
16
=







Başa dön tuşu