DM nedir, dm atmak nedir?

Soru-CevapKategori: Genel SorularDM nedir, dm atmak nedir?
AliZe sordu 3 yıl önce

1 Cevap
Alfa cevapladı 3 yıl önce
DM: İngilizce “direct message” Türkçe karşılığı ise doğrudan mesaj veya direkt mesaj olarak adlandırılan durumdur. Sosyal medyada DM özel mesaj anlamında kullanılmaktadır.

Instagram’da DM göndermek
Instagram’da dm göndermek için (o kişiyi takip ediyor olun olmayın fark etmez) sayfasına geldiğinizde sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın ve açılan pencerede ‘mesaj gönder’i seçin. Kişi sizi takip etmiyorsa, mesajınız ona ulaştığında mesajı açma veya geri çevirme seçeneği çıkacaktır.

Facebook’da DM göndermek
Arkadaşlarınızdan biri ise klasik mesaj gönder adımlarını izlersiniz; ister o kişinin sayfasına gidin ve ‘mesaj’ yazan seçeneği tıklayın, ister kendi sayfanızda ‘mesajlar’ veya ‘messenger’ dan o kimseyi seçerek dm gönderin.
Tanımadığınız, arkadaş olmadığınız birine mesaj göndermek için profil sayfasını açarsınız (resmine veya ismine tıklayarak), isminin altındaki seçeneklerde ‘mesaj gönder’i seçersiniz. Ancak kişiye tanımadığı birinden mesaj geldiğinde bu mesaj ‘diğer’ isimli kutucuğa düşer. O kişi ancak mesajları açtığında ‘diğer mesajlar’ seçeneğine dikkat ederse mesajı görebilir. Veya tam tersi, tanımadığınız biri size mesaj attığını söylüyorsa, o kişinin profil sayfasını açıp, mesaj seçeneğine bakarsanız, kolaylıkla dm’yi bulursunuz.

Twitter’da DM göndermek
Twitter’da karşılıklı takipleşmediğiniz kimseye dm gönderemezsiniz. Takipleştiğiniz biri ise, profilindeki mesaj kutusuna tıklayarak veya kendi mesajlarınıza girerek en üstteki mesaj kutucuğuna tıklayarak ‘yeni mesaj gönder’ seçeneği ile kininin ismini seçerek gönderebilirsiniz.

Cevabınız

18
+
16
=







Başa dön tuşu