Sivilceler kendiliğinden yok olur mu?

Soru-CevapKategori: Sağlık ve GüzellikSivilceler kendiliğinden yok olur mu?
SeHaZ Staff sordu 3 yıl önce

Hiç bir işlem yapılmadan, krem kullanmadan sivilcelerin yok olması mümkün müdür? Yoksa mutlaka kremlerden destek mi almalı. Aydınlatırsanız sevinirim.

3 Cevap
kader gezici cevapladı 2 yıl önce

Bazı sivilceler kendiliğinden geçebilir ancak geçmezse bir tedavi gerektirebilir.

Sivilce, ergenlik döneminden itibaren her yaş grubunda, kadın ve erkeklerde görülebilen cilt hastalıkları arasında yer almaktadır. Son derece hassas bir cilt problemi olan sivilcenin tedavisinde, kulaktan dolma bilgiler etkili olmayabileceği gibi sivilce izlerinin oluşmasına da yol açabilir. Bu nedenle kalıcı sivilce izlerinin oluşmaması için doğru sivilce tedavisi uygulanmalıdır.

yeniHly cevapladı 8 ay önce

Sivilceler, cildin yağ bezlerinin tıkanması ve iltihaplanması sonucu oluşan cilt problemleridir. Sivilceler, genellikle yüz, sırt ve göğüs gibi yağlı bölgelerde görülür. Sivilceler, kendiliğinden yok olabilir, ancak bu genellikle uzun zaman alabilir. Sivilcelerin daha hızlı geçmesini sağlamak için, sivilce kremleri veya jelleri kullanılabilir. Sivilce kremleri ve jeller, sivilcelerin neden olduğu iltihabı azaltmaya ve sivilcelerin daha hızlı geçmesine yardımcı olur. Sivilcelerin tedavisi için, bir dermatologdan yardım almak da faydalı olabilir.

fevzi büyükkeskin cevapladı 6 ay önce
arkadaslar sivilcelerden kurtulmanin en kisa yolu.

sogan yagi

sarimsak yagi

kaya tuzu

bunlari aktardan alabilirsiniz.

ve 25 daml

karisim bir cay bardagi altligina yarim cay bardagi su koyun icine 25 damla kadar yada 30 nasil isterseniz hem sogan hem sarimsak yagindan damlatin bir tatli kasigi kaya tuzu ekleyin ve iyice karistirin.

bu karisimi pamuk ile sivilceli alanlara yada yüzünüze sürün 3 saat kadar bekleyin ve yikayim bunu haftada en az 4 defa yapin en kisa zamanda sivilcelerden kurtulacaksiniz.

selamlar acil sifalar dilerim.

not : bu tavsiye tamamen dogaldir eczanede alinan ilac degildir.

Cevabınız

1
+
4
=







Başa dön tuşu