Jilet izi nasıl geçer?

Soru-CevapKategori: Sağlık ve GüzellikJilet izi nasıl geçer?
Ziyaretçi Staff sordu 3 yıl önce

1 Cevap
cozum-merkezi Staff cevapladı 3 yıl önce
Jilet İzi Nasıl Geçer?

Estetikte skar olarak tabir edilen çeşitli kesik, yara veya yanık izleri kişiler üzerinde birçok fizyolojik ve psikolojik olumsuz etkilere sahip olması sebebiyle estetik alanında önemli bir konuma sahiptir. Bahsettiğimiz çeşitli kesik izleri birey üzerinde istenilmeyen olayları hatırlatması sebebiyle psikolojik sorunlara yol açabilirken, kabarma veya kaşıntı gibi olaylarla hastayı fiziksel olarak rahatsız edebilirler.
 
Estetik alanındaki gelişmelerle birlikte kullanılan lazer teknolojileri ile bu tip kesik, yanık gibi izlerin giderilmesi oldukça kolay bir hal almıştır. Ancak jilet, bıçak veya kazalarda oluşması olağan derin kesikler ile oluşan izlerin giderilmesi konusunda çoğu zaman yetersiz kalınmaktadır. Bu sebeple birçok estetik cerrah izi minimuma indirgemeye çalışma amacı ile işlemleri yapmaktadır. Bu tip izlerin giderilmesinde tedavi aşaması ile oldukça farklı ve kişiseldir. Örneğin herhangi bir hastada hemen işlemlere başlanılabileceği gibi, başka bir hastada cerrah önerisi ile yaranın ameliyata hazır olma süreci beklenebilir. Bu tamamen muayeneyi yapan cerrah ile ilintili olup gerekli bir süreçtir.
 
Çoğu cerrahın hedefinin minimum derecede iz bırakma amacı ile işlem yaptığını yukarıdaki satırlarda belirtmiştik. Bu konuda yaranın oluşma evresinde ilk yardımı yapan kişiye ve sonraki dönemlerde hastaya da oldukça önemli görevler düşmektedir. İlk yardımı yapan kişi yaranın oluştuğu kısmı doğru yöntem ile temizleyip, doğru pozisyonda gerekli olan malzeme ile kapatmalıdır. Sonraki süreçte hasta yarayı güneş ışınlarından korumalıdır. Güneşten koruma süreci yaklaşık 18 aydır. Hasta bu güneşten koruma sürecinde doğru güneşten koruma kremini kullanmak durumundadır.

Cevabınız

10
+
4
=







Başa dön tuşu