Atatürk Türk kültürünün gelişmesi için hangi alanlarda çalışmıştır?

Soru-CevapKategori: M. Kemal AtatürkAtatürk Türk kültürünün gelişmesi için hangi alanlarda çalışmıştır?
gececi Staff sordu 3 yıl önce

1 Cevap
dortyaprakliyonca Staff cevapladı 3 yıl önce
Atatürk’ün Türk kültürünün gelişmesi için yaptığı çalışmalar
 
Mustafa Kemal Atatürk, Türk dilinin gelişmesi için yapığı çalışmalar; Yeni Türk Alfabesi’nin ortaya çıkarılması, kullanıma başlanması ve Türk Dil Kurumu’nun kurulmasıdır. Yeni Türk Alfabesi’nin yani günümüz Türkiye Türkçesi için talimat vermiş ve Harf İnkılabı yapılmıştır. Bir diğer önemli çalışma ise Türk Dil Kurumu’nun kurulmasıdır. Bu kurumla beraber Türk dilinin tarihi geçmişi ve Türk dilinin milli kültürüne kazandırmıştır.
 
Atatürk için kültür ve Medeniyet ayrılığı yoktur. Kültür ve Medeniyet birdir ve iç içe geçmiştir. O, bu konuda şunları söyler:
Medeniyetin ne olduğunu hep başka başka tarif edenler vardır. Bence Medeniyeti Hars’tan ayırmak güçtür ve gereksizdir. Bu görüşümü açıklamak için hars ne demektir tanımlayayım; Hars, insan toplumunun devlet hayatında, düşünce hayatında ve ekonomik hayatta yapabileceği şeylerin toplu sonucudur. Bir milletin Medeniyeti dendiği zamanda, Hars namı altında, saydığım insan toplumunun Devlet, düşünce ve ekonomik olarak üç nevi faaliyetinden başka be şey düşünülemez.

Cevabınız

15
+
8
=







Başa dön tuşu