Kirpik dökülmesi nasıl önlenir?

Soru-CevapKategori: Sağlık ve GüzellikKirpik dökülmesi nasıl önlenir?
Ziyaretçi Staff sordu 3 yıl önce

1 Cevap
cozum-merkezi Staff cevapladı 3 yıl önce

Kirpik dökülmesi nasıl önlenir?

Kirpik dökülmesi sorunu olanlar ve bu problemi sadece makyaj ve bakımla gizlemesinler. Bitkisel ve doğal çözüm yolları ile kirpik dökülmesi sorunu pekala tedavi edilebilir. Şimdi sizlerle dökülen kirpikler için neler yapabiliriz bunu paylaşacağız. Böylece pek çok kişinin ve özellikle hanımların aklında bir soru olarak yer edinen kirpik dökülmeleri nasıl önlenir sorusun yanıt bulacak ve kirpik dökülmesine iyi gelecek bazı bitkisel yolları ve doğal tedavi yöntemleri hakkında bilgiler edineceksiniz.

OiCCVtuepZHyeA_Neb9Yt17HVDpa_KiI4mvYI2YDnPbNQBVL5ix-VYHAyImRJHO_5ZkhzirYc6R-ldii7swEzciCwUM74lriGp1b-45NdyZOcuicc86eyG25n4DqVSZ0-pro8yhEYEojveQP_alWAsM3vBCpl9KQgOi_iUjKdw/s16000/kirpik.jpg” alt=”Kirpik dökülmesinin nedenleri” width=”780″ height=”400″ />

Kirpik Dökülmesinin Nedenleri

Kirpikler neden dökülür? sorusunun cevabı çok merak edilen bir konudur. Kirpik dökülmesinin nedenleri arasında en yaygını göz ovuşturulmasıdır. Ayrıca makyaj uygulamalarında ve gözleri ovuşturmada göz kapaklarına uygulanan mekanik kuvvetin etkisi ile kirpik dökülmelerine neden olabilmektedir. Ayrıca kaza, yanma ve yaralanma gibi etkiler, bazı sinirsel ve sistemik rahatsızlıklar, beslenme bozukluğu vitamin ve mineral eksiklikleri de kirpik dökülmesine neden olabilmektedir.

Kirpiklerin Dökülmesine Karşı Doğal Tedavi Yolları

** 1 Bardak ılık çaya 1 gram toz haline getirilmiş kinin ilave edilerek bu karışımı pamuklu kulak çöpü ile kirpiklere hafifçe sürmelisiniz. Bu sayede kirpik dökülmeleri gittikçe azalacak ve zamanla duracaktır. Kininli su karışımını 3 günden fazla bekletmeyin ve yenisini yaparak uygulamaya günlük olarak sabah ve akşam devam edin.

** Kirpik dökülmesinin önemli bir nedeni vücuttaki bir takım mineral ve vitaminlerin eksik olmasıdır. Bu bakımdan Kükürt minerali açısından zengin besinleri tüketmek (soğan, turp, lahana, şalgam, tere) ve D vitamini açısından zengin yiyecekler ile beslenmek son derece önemlidir. Bu bakımdan balıkyağı, yumurta, balık eti gibi besinler fırsat bulundukça tüketilmelidir. Bu yiyecekler kirpikler ve kaşların sağlıklı kalmalarını sağlar ve kirpik dökülmeleri önlemek için olumlu yönde etki yapar

Cevabınız

17
+
6
=







Başa dön tuşu