Çengelli İğnenin İcadı

Patent kayıtlarında çengelli iğne 1849 yılında Walter Hunt adınadır. Çengelli iğne Amerikalı Walter Hunt tarafından icat edildi ve Nisan 1849’da patenti alındı.

Walter, zeki bir mucitti ama ticaret konusunda pek iyi sayılmazdı. On beş dolarlık borcunu ödeyebilmek için çengelli iğnenin patentini yalnızca dört yüz dolara sattı. Son derece gelişmiş bir dikiş makinesi de icat etmiş olan Walter, terzi kadınların işsiz kalabilme ihtimaline karşı dikiş makinesinin patentini almamıştır.

Ancak çengelli iğne aslında çok daha eskiye dayanan bir buluş. Bu tarihten 2000 yıl öncesinde Romalıların yaylı bir çeşit çengelli iğne kullandıklarına dair kanıtlar var. Romalılar birçok buluşa isimlerini yazdırmayı unutsa da bu şeylerin Yeni Çağ’da tekrar icat edilmesi, onların icat serüvenlerinin kayıt altına alınmasına yeni bir soluk getirdi.
Tıpkı basit gördüğümüz çengelli iğnenin, borcunu ödemeye çalışan bir adamın icat etmesi gibi.

Çengelli iğnenin tarihçesi

İlgili içerikler

1842 yılında Thomas Woodward tarafından Amerika’da farklı yapıya sahip bir çengelli iğne için patent alınmıştı.

Bu iğne, sıradan bir iğnenin uç kısmına takılan metal parça ile tutturuluyordu. Ancak bu hem güvenlik hem de kullanış sorunları doğuruyordu.

Çengelli iğnenin icat edilişi

Walter Hunt, kendi dönemi için oldukça zeki ve üretken bir mucit oldu.

Çengelli iğnenin icat edilişi

Hunt’ın borç yaptığı insanlar ortaya bir iddia atmışlar ve bir tel parçası ile işe yarar bir buluş yapması halinde borçlarını kapatacaklarını ve üzerine para vereceklerini taahhüt etmişler.

Çengelli iğnenin icat edilişi

Hunt’ta bunun üzerine 3 saatlik bir çalışma sonrasında çengelli iğneyi icat etmiş. Bugün pek çok çeşidi olan çengelli iğne işte böyle bir olayla ortaya çıktı.

Çengelli iğnenin icat edilişi

TiTaNiC

İnternet ortamında hobi amaçlı yayınladığı içeriklerle kullanıcılara doğru bilgilere ulaştırmayı ve eğlendirmeyi hedeflemektedir...

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu