WordPress Tema Yükleme

Aslında wordpress dizininin içinde iki adet temamız bulunuyor ama çoğu webmaster tarafından sevilmediği için kullanılmıyor. Temaları wordpressin kendi sitesi haricinde birçok siteden bulabileceğinizi de belirtmek isterim veya arama motorlarında wordpress themes, wordpress tema, wordpress bedava tema şeklinde arama yaparak ta birçok temaya ulaşabilirsiniz.

Tema seçiminde ise şu kurallara dikkat etmelisiniz. Birincisi site içeriği ile alakalı bir tema olmasına, ikincisi insanların gözlerini yormayacak renklerden oluşmasına.

Temaları 3 şekilde yükleyebilirsiniz.

  • Birincisi temanızı indirip FTP dosyasına atarak,
  • İkincisi Admin Panel > Görünüm  > Temalar > Yeni Ekle  bölümüne giriş yaptıktan hemen sonra görünen hazır temalardan istediğinizi seçerek.
  • Üçüncü olarak indirdiğiniz zipli tema dosyasını Admin Panel > Görünüm  > Temalar > Yeni Ekle > Tema Yükle yolunu izleyerek zip dosyayı göstererek.

Temanızı bulduğunuzu varsayarak yazıma devam etmek istiyorum.

Masa üstünüze indirdiğiniz zip formatında ki dosyaları dizine çıkartıyoruz. Sitemiz ile aramızda köprü kuran FTP programına ftp bilgilerimiz ile giriş yapıyoruz. Girişi yaptıktan hemen sonra wordpressimizin kurulu olduğu bölüme giriyoruz. (domain/sitenizinadı.com/public_html/wp-content/themes) genelde bu şekildedir. Bu söylediğim dosyalara giriş yaptıktan sonra dizine çıkarttığımız dosyayı Themes klasörüne atıyoruz. Tabi işlemimiz burada bitmiyor.

Şimdi sıra temamızı etkinleştirmeye geldi. Temamızı etkinleştirmek için sitemize giriş yapıyoruz.

https://www.sitenizinadı.com/wp-admin

Adresine girdikten sonra belirlediğimiz kullanıcı adımız ve parolamız ile giriş yaptıktan sonra sol tarafta ki yönetim penceresinden Görünüm > Temalar sekmesine giriş yapıyoruz. Bu karşımıza çıkan sayfa da temamızın altında yazan etkinleştir butonuna basıyoruz. Artık temamız kullanımda.

Peki, bunun hata sayfasını, copyrightını, nasıl düzenleyeceğiz diyenler mutlaka olacaktır. Onun için ise şu adımları izliyoruz.

Görünüm sekmesinin en altında Düzenleyici bölümüne giriyoruz. Eğer yeterli bilgiye sahip değilseniz burada anlatılan sayfalardan başka sayfaya dokunmayın yoksa temanızın ayarları bozulabilir. Her şeyi baştan kurmak zorunda kalırsınız. Yedek alarak çalışmanızda yarar var.

Sağ tarafta şablonlar yazısının altında hata sayfası veya copyrightı yapmanızı sağlayacak gerekli dosyalar var. Sırası ile bunları tanıyalım.

404.php: Hata sayfalarının görünümünü ayarlayabilirsiniz.
comments.php: Bu sayfa sitemize yapılan yorumları ayarlamamızı sağlar.
footer.php: Bu sayfa sayesinde sitemizin alt kısmını düzenleyebiliriz.
header.php: Bu sayfa sayesinde ise sitemizin üst kısmını düzenleyebiliriz.

Ama siz kendinizi geliştirmeden bu sayfaları kullanmayın. Yaptığınız tüm emekler boşa gidebilir…

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu